Дупница 5 дни без вода, местните се опасяват от нова авария

Към момента водоподаването в града е подновено

21.10.2020 | 14:07 Редактор: Юлия Христова

По време на Ковид кризата авария остави жителите на Дупница 5 дни без вода. Тя е потекла от чешмите късно снощи, но хората се притесняват от нова авария заради остарялата водопреносна мрежа. 

Училища, детски градини, болници, учреждения и стотици семейства и граждани на Дупница останаха без вода. Местните с огромно притеснение разказваха как с трудности са се снабдявали с вода и как са преживяли тези  дни.

Ани е една от стотиците майки, която се притеснява не само за себе си и своите деца , но и за своите съграждани, защото без вода са били училища и детски градини и болницата, в която е Ковид отделението.

В бедствената ситуация водоноски са разнасяли вода из различните квартали на града, но не за всички водата е стигнала. От ВИК обясниха, че нямат техническа възможност да обслужат всички граждани.

Към момента водоподаването в града е подновено, на места все още тече кална вода и е със слаб дебит. Екипите на водното дружество са подготвени за евентуална нова авария, закупена е нова тръба и муфа и вече знаят как да действат, уверяват от дружеството. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Лошо... всичковстраната е старо и с годините еподменяно...логично е да сепоявяват аварии и то често...всичко си има срок на експлоатация... Сигнализирай за неуместен коментар