Радев: Това е активно мероприятие, имам два отрицателни PCR теста

"Спазвам всички мерки, нямам проблем", заяви държавният глава

20.10.2020 | 19:22 Редактор: Искра Ангелова

Държавният глава Румен Радев кацна на българска земя точно в 18:00 ч. Той прекрати предсрочно посещението си в Естония, след като стана ясно, че е бил контактен с шефа на ВСС, който е дал положителна проба за Ковид-19.

"Благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха да представят своята версия за контакт с Ковид-19. Това е пример за активно мероприятие и противно на спекулациите нито аз, нито някой от моята делегация, нито пък журналистите, които придружаваха, са били поставени под карантина в Естония", заяви Радев.

Той допълни, че в рамките на една седмица са му направени два теста, които са отрицателни.

"От началото на кризата с Ковид-19 съм контактувал с хиляди хора, спазвам всички мерки, нямам проблем. Намирам се в чудесна физическа форма, нямам симптоми на заболяване, на моите доброжелатели пожелавам същото", категоричен е държавният глава.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка (Архив): Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 1
Monk
преди 3 години
А защо е крил? Ако предварително всичко беше казано може би нямаше да си идва преждевременно.И нямаше да има никакви "активни мероприятия" или както му казват комунистите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
11 rate up comment rate down comment 3
Коментатор
преди 3 години
Не е активно мероприятието, Фигуранте! Активно беше на Борисов -да му слагаш злато и банкноти в шкафчето ! Ти си позорът на България - и вътре и вън от границите ни !!! Сигнализирай за неуместен коментар