Проф. Константинов: Избори без доверие? По-добре да не ги правим!

Конституцията допуска избори през май

20.10.2020 | 16:30 Редактор: Таня Харизанова

Конституцията допуска избори през месец май. Съвсем конституционно ще бъде изборите да са тогава. Трябва да има машини навсякъде или в секция, където има над 300 души, трябва да има поне една машина. Ако няма – това са незаконни избори. След като няма нито една държава в Европа, която да гласува с машини, помислете си за какво става дума. Това каза в предаването "Опорни хора“ проф. Михаил Константинов, председател на "Информационно обслужване“

Има и друг момент. Решението за машините е взето. Трябва да играем по тези правила. Аз ще направя всичко, което зависи от мен и от нашето дружество, да бъде успешен този опит, допълни председателят на "Информационно обслужване“.

За два избора можем да избием цената от наема на машините. Машините са удивително скъпи. Това, което ни предложиха като вариант, беше 3200 евро на машина, което е едно доста елементарно устройство. За 3000 евро мога да купя такъв мощен компютър, такъв сървър, че да обслужвам половин София, убеден е проф. Константинов.

Това решение не е взето, защото не е пусната обществената поръчка. Когато наехме машините, бяха по 3000 лв. Затова казвам, че наемът е половината цена.

Нека си зададем въпроса, защо в Европа няма машинно гласуване и защо, там където имаше, го махнаха.

Хората, които рушат доверието в изборния процес, без всякакво основание, извършват действия, близки до национално предателство. Защото избори без доверие - по-добре да не ги правим, категоричен е проф. Михаил Константинов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК