Пловдив срещу Ковид-19: Акции за носене на маски, ограничения в магазините

Свободните легла в Инфекциозната болница са изчерпани

20.10.2020 | 13:33 Редактор: Тодор Петров

Разпространението на коронавируса в България премина нова психологическа граница от над 1000 случая за денонощието. На този фон в Пловдив започват масови проверки за носенето на маски в автобусите.

Проверките се извършват от полицията и здравната инспекция в града. За последните 10 дни са проверени 550 автобуса и са констатирани 70 нарушения. Санкциите са между 300 и 1000 лева

А свободните легла в Инфекциозната болница в Пловдив са изчерпани. В останалите лечебни заведения има общо 28 интензивни легла и 70 за лечение на болни от Ковид-19. 

В Пловдив се връща една от мерките в началото на пандемията, която касае капацитета на големите магазини. Ще се допускат по-малко хора в обектите, като за големите супермаркети ще бъдат само до 100 души, а отвън между чакащите ще трябва да има 2 метра дистанция. 

Ако случаите на коронавирус продължат да се увеличават, здравните власти обмислят връщането на времевите коридори за пазаруване.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
Стьопата
преди 3 години
Направо да се затворят и молове и всякакви магазини! Да се спре транспорта! Да се забрани на хората да излизат по улиците, само на прибежки до магазина за храна...Да се сложат снайперисти по кьошетата и да се стреля по всяко движещо се същество.... Е така да вземат да направят,....!!! Тотално изтрещяване! Насаждане на масова психоза.... И до къде така...? Имало е преди векове епидемия от чума...от холера.... Но всичко е отминало, да имало е жертви. Но света е оцелял... Сигнализирай за неуместен коментар