Нинова заръча: Без популизъм - каквото обещаем, трябва да го изпълним

БСП проведе заседание на Изпълнително бюро и новите председатели на съвети

20.10.2020 | 12:46 Редактор: Тодор Петров
Нинова заръча: Без популизъм - каквото обещаем, трябва да го изпълним

БСП проведе първото съвместно заседание на новоизбраното Изпълнително бюро и новите председатели на съвети. Взе се решение всеки съвет да направи детайлен анализ на работата на съответното министерство в кабинета "Борисов", в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. 

Съветите трябва не само да идентифицират проблемите и откритите въпроси, но и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от ПГ на "БСП за България" да внесат като въпроси към съответните министри, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Друга задачи, които трябва да бъдат изпълнени, е организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми, изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП – "Визия за България".  

"Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме само с политики, които са изпълними. Всяко управление след Борисов ще е много трудно. Цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Тоест, всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление. Приоритетни за левицата теми трябва да са здравеопазването, икономиката, доходите и образованието", заяви Корнелия Нинова.

Снимка: Пресцентър БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тия сме ги слушали още от 91-ва Сигнализирай за неуместен коментар