НИМХ предупреждава за опасно ниски температури в 15 области

В четвъртък и петък ще бъде слънчево със затопляне

20.10.2020 | 07:16 Редактор: Тодор Петров

Предупреждение за опасно ниски температури в 15 области на страната отправят от Националния институт по метеорология и хидрология. Жълт код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София -град

Сутринта в тези области температурите ще бъдат около 0°, като на места ще се образуват слани. За област Бургас е обявен жълт код за вълнение на морето, което ще достигне 3-4 бала.

Днес ще има разкъсана облачност и сутрешни мъгли. Минималните температури са от 3 до 10 градуса. Слънчева ще е тази сутрин, с краткотрайни мъгли в котловините и поречията. Мъглите и намалените видимости ще се подобряват бързо. 

Следобед над южните райони ще се заоблачи, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 15 км/ч. Максималните температури ще са от 15 до 20 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

Над планините ще бъде слънчево, със значителна облачност следобед над Източните Родопи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч , в ниските части от запад със скорост до 20 км/ч. 

В сряда от запад ще се заоблачи, но без валежи. В четвъртък и петък ще бъде слънчево със затопляне, в южните райони температурите ще стигат цели до 27 градуса. В събота ще превалява със захлаждане. В неделя ни очаква хладно и ветровито време с разкъсана облачност.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК