Кристалина Георгиева: България се справя с кризата по-добре от много държави

Но тя прогнозира влошаване на стандарта на живот заради пандемията

18.10.2020 | 22:15 Редактор: Искра Ангелова

603 души са новозаразените с коронавирус за денонощие. Малко над 13% от тестваните са дали положителни проби. Така потвърдените случаи на Ковид-19 в България вече са 29 108.

А на този фон директорът на международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че заради Ковид-19 се отчита спад на световната икономика с 4, 4%. Тя каза още, че България се справя с кризата по-добре от много държави. Но прогнозира влошаване на стандарта на живот заради пандемията.

"Световната икономика започна изкачване от дъното на кризата, което достигна през първото шестмесечие, но пътят ще бъде неравен и несигурен. Макар прогнозата да е по-малко песимистична, наблюдаваме безпрецедентен отрицателен растеж - 4,4%", заяви Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ммм
преди 3 години
И тази прави четки на Бай *** , що не каза от кои държави сме се справили по-добре в Азия ли са в Океания ли или в Централна Африка ... Май изказванията в полза на мутрата са все на хора на високи постове и с високи заплати а не на обикновените българи.... Така че не и се получава да и вЕрваме... Сигнализирай за неуместен коментар