Борисов: Скоро ще има още една връзка между България и Гърция

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 млн. евро

18.10.2020 | 15:58 Редактор: Искра Ангелова

Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Това е дългоочакваният ГКПП "Рудозем-Ксанти", съобщи премиерът Бойко Борисов във Facebook.

"През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали", коментира той.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 млн. евро. Средствата са осигурени по проект "Подобряване на трансграничната достъпност". В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително над 18,4 млн. лв.

"Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма", заяви още премиерът Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК