Виртуозният Васко Василев чества 50 години с концерт в България

Трябва да си леко егоистичен, сподели уникалният музикант

01.01.2021 | 15:20 Редактор: Тодор Петров

Виртуозът на цигулката Васко Василев с концерт в България по повод 50-ия си юбилей. Той е единственият му на родна земя след периода на изолацията. 

"Какво трябва да правиш на рождения си ден? Това, което най-много обичаш. Трябва да си леко егоистичен, аз много обичам да свиря на цигулка. В Лондон в момента могат да се събират само 6 души, така че в България сме по-добре", сподели Васко Василев пред Bulgaria ON AIR.

Предвиденото събитие на родна земя е споделен празник с българската публика и повод да докосне най-фините струни на човешката душа в момент, когато светът се бори с Ковид-19. 

Въпреки че живее зад граница, Васко Василев не е безучастен към случващото се у нас. 

"Това е хубаво, че има протести, защото България явно не е свикнала. В Лондон има всеки ден протести, защото е демокрация и е нормално хората да протестират", обясни музикантът.

Споделя, че рождените дни не са повод за равносметка, тъй като винаги гледа напред. И не скрива, че трудностите са част от пътя към мечтите. 

"Всяко зло- за добро. В Русия тогава беше страшно да живееш там. Тежък живот, но за едно дете не беше проблем, беше най-добрата школа за цигулка и живот", разказа още той.

Пандемията от Ковид-19 го блокира във Валенсия. Но и там той не спира да свири. 

"Направих си студио, започнах проекти и бях много зает. Винаги съм обичал да съм в студио и да записвам, адски ми хареса и бях много щастлив. Сега като пътувам ми липсва това уединение", сподели виртуозният цигулар.

По повод юбилея, фотографът Христо Русев издава фотоалбум, посветен на световноизвестния Васко Василев. А в него успява да разкрие душата му.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК