Въпреки добавките: Пенсионери живеят под жизнения минимум

"Не е логично, не е човешко", твърди Вяра

01.10.2020 | 18:41 Редактор: Ралица Братанова

Пенсионерите ще получават по 50 лева добавка към пенсиите си до края на мандата на кабинета. Средната пенсия у нас е 412 лева, а минималната – 250 лева. За какво стигат те? 

От 2007 година Вяра е председател на Съюза на пенсионерите в Бургас, а преди да се пенсионира е работила като счетоводител. Пенсията ѝ е малка. С отпуснатите допълнително по 50 лв. от правителството последните месеци взима по 300 лв. 

"Не е логично, не е човешко да живееш със средства под жизнения минимум , който го обявяват официално", категорична е тя.

Вяра и съпругът ѝ, който е бивш военен, следят с интерес събитията у нас. Казва, че помощта за пенсионерите е дадена под натиска на улицата.

Макар и преминала 80-те казва, че годините не З тежат. Всеки ден идва на работа в клуба, защото тук се чувства нужна на възрастните хора.

Заради пандемията 87-годишната Вяра отбеляза Световния ден на възрастните хора по-различно не с празненство, а на раздумка в пенсионерския клуб и обсъждане на статията, която е написала за празника. 

Вижте още в репортажа на Стилияна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 0
Тони
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Предполагам че и добавки от 1000 лв няма да стигнат. То е така. Колкото и да дадеш все ще има някой да мрънка. Работата е там че това са възможностите на държавата. Трябва да се задоволяваме с това което имаме. Защото е казано: едно е да искаш друго е да можеш а трето и четвърто да го направиш. Сигнализирай за неуместен коментар