Отпадна карантината в Белгия за пристигащи от Северозападна България

Всички пристигащи от този регион, няма да подлежат и на тест за Ковид-19

01.10.2020 | 16:32 Редактор: Юлия Христова
Отпадна карантината в Белгия за пристигащи от Северозападна България

Отпадна препоръчителната карантина в Белгия за влизащите в страната от Северозападния район на България – Видин, Враца, Лом, Монтана. Всички български граждани, пристигащи от този регион, няма да подлежат и на тест за Ковид-19.

Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Кралство Белгия премести Северозападния район на България от "оранжева“ в "зелена“ зона като промяната е в сила от 30 септември.

Същевременно не отпада изискването за попълване на формуляр - Public Health Passenger Locator Form. Пътуващите за Белгия трябва да изпратят документа през сайта: https://travel.info-coronavirus.be не по-късно от 48 ч. преди пристигането си.

В белгийските разпоредби цветовият код на зоните се променя периодично, в зависимост от епидемиологичната обстановка. Затова препоръчваме на гражданите да потърсят актуална информация непосредствено преди да предприемат пътуване към страната, посочват от МВнР.

Актуална информация за зоните може да бъде намерена на следните линкове: https://diplomatie.belgium.be ; http://www.info-coronavirus.be.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Белгия на следните телефони:+32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042.

Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: Embassy.Brussels@mfa.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК