Радев за доклада на ЕК: Правя тези констатации отдавна

Президентът и някои парламентарни групи реагираха на критиките от Европа

01.10.2020 | 14:14 Редактор: Виктория Гетова

Вчера стана ясно от доклада на Европейската комисия, че България получава критики за борбата с корупцията. А днес своите анализи направиха някои от парламентарните групи в Народното събрание, както и държавният глава Румен Радев.

Президентът обяви, че в доклада се наблюдава проблем, който съществува от много години в страната, а именно - борбата с корупцията. Самият той правел тези констатации отдавна.

"Защото е самопризнание за дългогодишен провал в борбата срещу корупцията. Продължаването на механизма за сътрудничество и проверка е доказателство, че правителството не получава европейска индулгенция", заяви Румен Радев.

А шестимата депутати, които се оттеглиха от БСП и станаха независими, обявиха, че са против доклада на Европейската комисия, и по-точно в това, че виждат в него остра критика към България. Те посочиха, че "Брюксел не гледа със затворени очи към страната ни".

Малко по-рано от ДПС определиха доклада като "обективен и полезен".

Днес стана ясно, че Европейският парламент се очаква да гласува проекторезолюция, с която Европейската комисия да продължи наблюдението над съдебната реформа у нас, в частност - борбата с корупцията.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
На такива като Радефф аз им викам " пръдльовци" .не знам какво е казвал но честно освен да реве и да насъсква в последно време не съм го чувала нищо друго да казва. Изобщо не съм го чула да каже нещо съществено като не харесва, нещо да предложи нещо по - добро , не че това му е работа. Сега вече се прави на света вода ненапита а всички знаят че далеч не е такъв. Само се дуе и се перчи. Казвам ви честно - никой друг в българската политика не ми е бил толкова противен. То бива лицемерие ама.. Сигнализирай за неуместен коментар