Техническа проверка: Сирени и гласова информация

В 11 ч. ще бъдат задействани в много населени места

01.10.2020 | 08:44 Редактор: Тодор Петров
Техническа проверка: Сирени и гласова информация

В 11 часа днес ще бъде извършена проверка на техническата изправност на системата за ранно предупреждаване и оповестяване на населението чрез излъчване на националните сигнали за тревога и край на тревогата. 

Сирените ще бъдат задействани в Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца, както и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ "Козлодуй", Стара Загора и Гълъбово. 

От МВР посочват, че сигналите ще бъдат съпътствани от гласова информация. И припомнят, че проверки на системата за ранно предупреждение и оповестяване се извършват два пъти годишно - в първия работен ден на месец април и на месец октомври.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
до Нелка
преди 3 години
Хаххахах :Д Да между другото и аз за това се замислих, докато виеше сирената. Какво се очаква да направя ако не е за тренировка? Аз решх, че трябва всичко важно и ценно да се натъпче в раница, ако имаш време да вземеш топла дреха и да отидеш на улицата... Там ще се съветваме със съседите и вече ще решим! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 4
nelka_ss
преди 3 години
Моля, някой да ми каже какъв е смисъла на тези сирени ???? Какво трябва да направи човек, ако не е техническа проверка?! В дън земя?! В мазето?! В космоса?! Каква е целта, след като няма къде да се отиде? След като всички букери са затрити! Изградени, оборудвани и след това затрити! Сигнализирай за неуместен коментар