Жители на павликенско село стопираха сделка за продажба на част от площад

Инвеститор закупил сградата на бивша земеделска кооперация, за да прави търговски обект

01.10.2020 | 14:28 Редактор: Ивет Арабова

Жители на павликенското село Димча осуетиха намерението на общината да бъде продаден част от площада в селото на частно лице. Инвеститорът пък е готов да разговаря с жителите на селото и да коригира проекта си.

Кметският наместник на Димча и жителите на селото научили едва преди десет дни, че на предстоящата сесия ще се гласува смяната на предназначението на 476 квадратни метра от селския площад заради инвестиционно намерение. Местният бизнесмен Фикрет Ферадов закупил сградата на бивша земеделска кооперация, за да прави търговски обект. 

"Недоразумението произхожда от това, че ние нямахме предварителна информация, няма становище на живеещите хора в селото и по тази причина реагирахме, направихме възражение в Общинския съвет, в разговор с общинската администрация, в разговор с общинската администрация и кмета точката е изтеглена. И така не сме съгласни това площадно пространство да бъде преотредено на новозакупилия собственик“, обясни кметският наместник на с. Димча Стефан Прокопиев. 

Над 100 жители на Димча, възмутени от проекта, внесли в Общинския съвет подписка с искане сделката да бъде спряна. Нито инвеститорът, нито представител на общинската администрация са уведомили хората какъв нов обект ще изгражда в селото им. 

"Живея от 4 години в селото. Вероятно кметът на Павликени си мисли, че селото умира, щом позволява да се случва това. Ние се радваме, както и общността тук, че има инвеститор, който е купил тази западнала сграда. Но не бива да става с цената да се купува част от площада на селото", отбеляза заселничката от Шотландия Каролайн Уилкокс.

Бизнесменът Фикред Ферадов от Павликени не пожела да застане пред камерата. За Bulgaria ON AIR той заяви, че не желае да придобива терена от площада, тъй като сградата си има двор и не е нужна промяна в предназначението на терена. Ферадов допълни, че ще прави хранителен магазин и ресторант в бившата сграда на кооперацията, и че строителството ще започне напролет.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Траян
преди 3 години
"Бизнесмен" от турски произход,айде няма нужда.... Сигнализирай за неуместен коментар