Нов бунт в "Александровска" заради мизерията и тежките условия

Медици настояват за спешна среща с ръководството на болницата

30.09.2020 | 19:30 Редактор: Тодор Петров

Медици от "Александровска болница" настояват за спешна среща с ръководството на лечебното заведение заради тежките условия за работа, които още преди година предизвикаха редица протести. 

Тогава от здравното министерството обещаха средства и стартираха процедура за изпълнение на тригодишна инвестиционна програма за ремонт на болницата. Лекарите твърдят, че няма резултат и настояват за спешна среща с ръководството. 

Сестра Дочева е един от медиците, участвали в протестите преди година. Тя разказва, че пациенти и лекари продължават да търпят негативи от липсата на нормални условия. 

"Условията са такива от години, във Втора вътрешна има цяло отделение без сигнализация от стаите - пациент няма връзка директна с лекуващия персонал", алармира тя.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който е и бивш директор на болницата, заяви преди ден в телевизионно интервю, че е запознат с проблема и инвестиционната програма за разрешаването му е започнала още миналата година. 

А от ръководството на "Александровска болница" отговориха писмено на нашите въпроси. В позицията им се казва, че са отпуснати средства за ремонт на няколко клиники в размер от над три милиона лева. Очаква се отпускането на допълнителни средства от здравното министерство за ремонт на останалите клиники, а същинската работа ще започне след получаването на разрешително за строеж.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК