Караянчева за речта в Лом: Нищо нередно, беше партийна среща

Посетила града в неработен ден и не като шеф на НС

30.09.2020 | 17:35 Редактор: Ивет Арабова

Председателят на парламента - Цвета Караянчева, не вижда нищо нередно в изказването си на партийната среща на ГЕРБ в Лом преди дни. Това коментира самата Караянчева и обясни - направила го като партиен член, а не като председател на Народното събрание.

"Нека да разграничаваме, когато говорим институционално, когато говорим в НС, когато говорим на партийни срещи. Това беше една партийна среща, на която се явявах като член на изпълнителна комисия", подчерта Цвета Караянчева. 

Тя посетила Лом в неработен ден, а в работния си ден днес, като председател на парламента, се срещна с журналистите в НС. Поводът – ограниченият достъп на медиите до депутатите. 

"Идеята на това разпределение не е била да се ограничи достъпът на журналистите до източници. От днес ще отворим и турникета", каза председателят на Народното събрание.

Крачката обаче е малка и недостатъчна, а репортерите останаха разочаровани.

"Благодаря, че госпожа Караянчева обърна внимание на петицията. Тя е подписана от над 300 души, но това не е алтернатива и не е в полза на свободата на словото", смята вносителят на подписката Владимир Христовски.

В името на свободата на словото следващата стъпка е насочена към Европа. "Да сезираме европейските институции, защото това размотаване, ще ходите в бюфета на депутата", добави Христовски.

Организаторите на петицията обмислят да поискат депутатите да се върнат в старата сграда на парламента. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Време е да се скрие някъде Сигнализирай за неуместен коментар