Нинова: Напусналите БСП депутати да излязат от парламента

Лидерът на левицата заяви, че мотивите за отцеплението не са ценностни, а властови

30.09.2020 | 11:07 Редактор: Виктория Гетова

Днешният парламентарен ден беше белязан от трусовете в БСП. Шестимата депутати, които се оттеглиха от левицата, вече са независими народни представители. Не закъсня и реакцията на  Корнелия Нинова, която поиска шестте депутати да напуснат парламента.

"Очевидно е, че мотивите за напускане не са ценностни, а властови. Докато бяха членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет не виждаха ценности различия с партията и стояха в нея. А сега, когато вече не са на ръководни постове, напускат партията. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят", коментира Нинова.

Според лидера на БСП това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти в страната, които вярват в идеите, членуват в партията, работят години наред в името на успеха, безкористно и без да се борят само за постове.

По думите на Корнелия Нинова заявката, че оттук нататък те ще бъдат независими депутати, за да представляват своите избиратели и да не ги излъжат в очакванията им, не отговаря на истината. Организациите от областите, откъдето са избрани за депутати днес са се произнесли– искат незабавно тези депутати да напуснат.

Корнелия Нинова призова журналистите да следят гласуванията на напусналите парламентарната група на БСП депутати – дали ще има някой от тях, който ще прави кворум, ще има ли някой, който ще подкрепи искането за Велико народно събрание и ще има ли пуснат глас в подкрепа на експертен кабинет, с който управляващите да изкарат мандата си.

От останалите парламентарни групи единствено Веселин Марешки коментира случващото се в БСП от парламентарната трибуна.

"Един разпад, в който се отделят честните и последователни социалисти от тези, които са забъркани в далавери, шуробаджанащина и задкулисни договорки с управляващите", заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

След оттеглянето на шестимата депутати групата на БСП разполага с 72 народни представители.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Гергов макар и под карантина,явно е задействал планът "АЛФА",не забравяйки обещанието пред Борисов,когато той му "нарина" 43.ри милиона лева за една помийна варненска яма,че трябва да "удари"столетницата в "сърцето", проправяйки му пътя му пътя към следващия управленски мандат. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
И тази е един паметник на глупостта Сигнализирай за неуместен коментар