Михаил Миков: БСП е в тежко състояние, има чистка

Партията върви по лош път, заяви бившият лидер на социалистите

29.09.2020 | 21:40 Редактор: Юлия Христова

Трус в БСП - шестима депутати напускат парламентарната група.

Очевидно става дума за процес, продиктуван от "конгреса на победителите". Многократно съм предупреждавал, че партията върви по лош път., включително за забравяне на ценности, за забравяне на политическо поведение.  Последните местни избори дават пример за това - за безпринципни коалиции. Това каза за "Денят ON AIR" бившият лидер на БСП Михаил Миков. 

"Тези, които напускат казват също: "стига сме живели в тази лъжа", коментира бившият лидер на социалистите.

Според Миков нямало нужда да се лъже.

"Категорично това, на което ставаме свидетели, е чистка", допълни Михаил Миков за Bulgaria ON AIR.

"Партията намаля с четвърт за 4 години. БСП не може да спечели общественото доверие и сега в навечерието на следващите избори тя е в тежко организационно състояние", допълни събеседникът.

"Аз съм в БСП повече от 30 г., за разлика от повечето другари, които днес са в Националния съвет.  Устойчивите мантри, които Нинова повтаря, трудно могат да прикрият истината за партията. Гергов, Овчаров, Добрев и Нинова си се събраха пак, знаете, че Добрев беше един от основните опоненти. Обаждат ми се много хора, които не могат повече да търпят лъжата, става въпрос за хора, които са свързали биографията си с БСП. Това, което се случи днес, е процес, който ще продължи. За първи път на конгрес на лява партия нямаше представители на синдикатите, ", подчерта той. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Хари
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
Хари
преди 3 години
Очевадните тенденции за маргинализация на БСП и за провал на следващите избори налагат обстоен анализ. За сега ще кажа само, че времето ще покаже Корнелия или Корделия е "другарката". Може да Сигнализирай за неуместен коментар