С миене на ръце и дистанция пазим себе си, с маска на закрито - останалите

Коментар на председателя на БЛС д-р Иван Маджаров

29.09.2020 | 21:30 Редактор: Юлия Христова

Кога да очакваме втора вълна от Ковид-19?

По-важно е да дадем отговори на въпросите, на които нямаме такива. Като например, кой да назначава изследвания, касаещи Ковид-19. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

По думите му БЛС съзнава своята отговорност като организация.

"Здравната система все още не е под риск. Имаме достатъчно познания и подготовка. Проблемът е, че голяма част от колегите са изморени практически, както и обществото. Знаете, че голяма част от болниците имат обособени отделения за Ковид-19. Има и психическо, и физическо натоварване. По-важното е да направим така, че да се преборим", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според д-р Маджаров трябвало да се вземат нетрадиционни мерки от страна на държавата и здравеопазването е приоритет.

"Крайно време е да спрем с разказите "предполагам, че това ще помогне", изтъкна той.

"Когато си мием ръцете и спазваме дистанция, предпазваме предимно себе си, а когато носим маска на закрито, даваме своя дан за всички останали. Това е разликата. Целта при ползването ѝ в закрити помещения е да пази останалите, обясни шефът на БЛС.

Д-р Маджаров подчерта, че не само училищата, а всяко място може да се превърне в огнище. Стремежът е през децата да се намали разпространението на заразата към по-възрастите. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Как да не е под риск здравната система...ей сега като стане студено и почнат сополите да видим какво ще стане...трябват точни и конкретни правила да се спазват...дисциплина емайката и ще се справим Сигнализирай за неуместен коментар