Трус в БСП: Шестима депутати напускат парламентарната група

Петима от тях ще се отделят и от редиците на партията

29.09.2020 | 17:57 Редактор: Виктория Гетова

Шестима депутати напускат парламентарната група на БСП, а петима от тях и самата партия. Това обявиха самите те на извънреден брифинг днес.

Красимир Янков и Валери Жаблянов, които бяха конкуренти на Корнелия Нинова за председателския пост, напускат парламентарната група. Независими депутати ще бъдат още Лало Кирилов, Николай Иванов, Георги Андреев и Димитър Стоянов.

Шестимата се появиха заедно на трибуна днес в Народното събрание, за да обявят решението си. Те коментираха, че партията под ръководството на Корнелия Нинова е придобила нов лик, който връща формацията в едни стари времена.

"Всичко това, заедно с компрометираните механизми на проведените избори за председател и органи на партията, прави съучастието ни в тази среда нелогично", коментира депутатът Красимир  Янков.

Валери Жаблянов обяви, че не напуска партията, а само парламентарната група.

"Аз не напускам редовете на БСП. Оставам член на партията, защото считам, че именно ръководството на сегашната парламентарна група напусна програмните позиции на БСП", каза още той.

Жаблянов посочи, че партията на Корнелия Нинова се движи в обратна посока, а БСП е станала неразпознаваема за истинските привърженици на левицата.

Очаква се утре ръководството на партията да коментира оредяването на редиците.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трусове много, но така или иначе никога не се стига до нещо по-добро.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Кака Корнела ще им види сметката на социалистите, както видя сметката и на парите им. Сигнализирай за неуместен коментар