Николова: Готвим национално кулинарно меню за привличане на туристите

Министърът на туризма посочи, че едни от най-важните посетители на страната са руснаците

29.09.2020 | 20:40 Редактор: Виктория Гетова
Николова: Готвим национално кулинарно меню за привличане на туристите

Със сътрудничеството на професионалните гимназии, се разработва национално меню. Очакваме по този начин да допринесем за популяризиране на кулинарните богатства на страната. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с представители на туроператорска фирма.

Туроператорът работи основно с организиране на пътувания от и до Русия и затова фокус в дискусията бе възможността за насърчаване на посещенията на този пазар.

"Пазар Русия е важен за развитието на отрасъла, като се нарежда сред водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-много посетители", заяви Николова, като допълни, че важно условие за увеличаване броя пътувания е издаването на визи.

"Министерството на туризма съвместно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за отпечатването им", каза ресорният министър Николова. По думите й целта е те да се издават в кратки срокове поради интереса на руските граждани към т.нар. "last minute" почивки, предава "Монитор".

"Към днешна дата остава да възстановим туристическите посещения с Русия, работим последователно и приоритетно, за да го постигнем и вярвам ще се случи максимално скоро", завърши вицепремиерът.

Представителите на туроператора поставиха въпроса за качеството на предлаганите туристически услуги и ол инклузив пакетите. Бяха коментирани добри практики при предлагането на ол инклузив системата, както и възможностите да се разработят по-подробни изискванията за предлагането му от местата за настаняване.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
А така...крайно време беше да помислите за качествени услуги и в България. Сигнализирай за неуместен коментар