Времето остава променливо, на места ще превали

Минималните температури ще са от 12 до 16 градуса

29.09.2020 | 07:25 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури днес ще са от 12 до 16 градуса. През деня ще бъде ветровито, с повече облаци над западни райони, където и ще превали. Следобед по-интензивни ще бъдат валежите над Странджа.

По южното ни Черноморско крайбрежие и над Силистра ще прегърми. Вятърът ще бъде от запад свеж със скорости до 40 км/ч, по планините засилен. 

Максималните температури ще са от 20 до 27 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще има разкъсани облаци и валежи следобед по северното крайбрежие. Вятърът ще бъде от югоизток до умерен до 27 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 26 градуса. Морската вода е с температура от 21-22 градуса по северното крайбрежие, до 23-24 градуса по южното. 

Над планините ще има значителна облачност, с валежи и гръмотевици. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 5-6 градуса, а на 1500 м - до 9-10. 

Oт четвъртък ще превалява над северните райони. От петък до събота ще има облаци над северните и над източните райони, а над Тракия ще има сутрешни мъгли и слънце следобед. Дневните температури ще достигат 22-26 градуса. В неделя ще бъде предимно слънчево и топло за сезона, късно следобед от запад ще се заоблачава. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК