Вълчев: Едва 4 на 1000 паралелки са под карантина

Министърът на обазованието обяви, че само контактните на заразените ученици ще се обучават онлайн

28.09.2020 | 10:46 Редактор: Виктория Гетова
Вълчев: Едва 4 на 1000 паралелки са под карантина

Четири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година, заразените са съответно 0,01% от учениците и 0,09% от  учителите, без да се смятат 16-те учители в Габрово, които са първия клъстер в учебно заведение на заразата.

Това съобщи във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той коментира, че присъственото обучение ще остане, а електронно ще се обучават само контактните на заразените паралелки и ученици.

"Не предвиждаме цялостно преминаване на системата към обучение в електронна среда. Това, което обсъдихме и избрахме през лятото, впрочем във всички страни се случва, е превключване. Превключване за отделни паралелки, надявам се да няма за цели училища, цели общини и цели области. Имаме четири на хиляда карантинирани паралелки, тоест четири не учат временно или временно учат в електронна среда, 996 си учат в училището. Ако се запазят тези среднодневни стойности, очакваме този процент да се покачи максимум до един процент. Да се надяваме, че няма да имаме значително увеличаване на общия брой на заразените. Министерството на здравеопазването каза, че ще има прагови стойности, при които те се дават предписания за преминаване към обучение на електронна среда, но те ще бъдат значително по-високи от сегашните", заяви още Вълчев, цитиран от БНР.

Просветният министър присъства на официалната церемония по повод приключването на строителните дейности на ремонта на Варненската търговска гимназия" Г. С. Раковски". 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
   


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
4,5,10... колкото толкова, щом се налага Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години