Няколко жалби за нарушения в изборния ден в Септември

Минути преди края на изборния ден избирателната активност е малко над 30%

27.09.2020 | 19:40 Редактор: Юлия Христова

Жителите на 22 кметства и 2 общини избират кмет. Сред тях са пазарджишките общини Стрелча и Септември. Техните редовно избрани кметове през миналата година бяха отстранени от постовете им. Как протече изборния ден там обобщават кореспондентите ни

От началото на изборния ден името на новия кмет в община Септември е ясно. Причината - кандидатът е само един и това е съпругата на вече бившия кмет - Васка Рачева. До изборите се стигна след като съпругът й Марин Рачев беше отстранен заради конфликт на интереси. През целия ден Рачева избягваше въпросите на медиите с мотив, че не иска да влияе на вота и да не предизвиква жалби от страна на опонентите й. От Общинската избирателна комисия заявиха, че изборният ден протича нормално. Въпреки, че кандидатът бе само един хората в Септември отидоха до избирателните урни. 

Не така спокойно бе в община Септември. До избори там се стигна след като предишният кмет Стойно Чачов бе отстранен от съда заради продължаващо участие във фирма. Днес той отново се бори за кметския пост. Останалите претенденти са Димитър Кунчев и Георги Павлов. В Общинската избирателна комисия постъпиха няколко жалби за нарушения, всичките от АБВ. Минути преди края на изборния ден избирателната активност е малко над 30%. А онези, които вече гласуваха се надяват на по-добро бъдеще за своя град.

Без нарушения и жалби протича и изборния ден в беловското село Аканджиево. Там за доверието на избирателите се борят двама кандидати - Латинка Илиева, издигната от ГЕРБ и бившият кмет Васил Шуманов от "БСП за България".

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК