Цветанов: Партията няма да се управлява от джип

Над 1200 души се събраха, за да учредят новата политическата партия

27.09.2020 | 19:20 Редактор: Юлия Христова

Бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, учреди новата си партия "Републиканци за България". Тя дава заявка да бъде позиционирана в център - дясно. Сред учредителите са бивши кадри на ГЕРБ, ДСБ и СДС, журналисти и спортисти и българи от чужбина.

Над 1200 души се събраха, за да учредят новата политическата партия "Републиканци за България". 

"Нека не устава усещането, че партията ще се управлява от джипка, от която ще се дават пари и без никаква прозрачност. Защото това не е решение на проблемите, което българското общество очаква", посочи той.

Партията на Цветанов вече има над 4000 члена в над 75% от населените места в страната. Освен на българите в България, новият проект разчита и на много българи в чужбина. Заместник-председателят на новата структура е бизнесменът с фирми в САЩ и бивш собственик на закритата телевизия BIT Павел Вълнев.

А лидерското място в партията ще може да бъде в ръцете на един човек до 2 мандата или 8 години, а решенията ще взима колективен орган. И още, основните амбиции на партията са да прокара електронно гласуване и ефективно електронно управление. Натиск срещу формацията вече имало. Цветанов разкри, че върху трима от неговите хора  вече бил оказан натиск от местната структура на ГЕРБ в Силистра.  

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
За тези пък кой ще гласува? Сигнализирай за неуместен коментар