Още една група от детска градина в Русе ще е под карантина

"Русалка 2“ е третото детско заведение в града, където се установява коронaвирус

27.09.2020 | 12:56 Редактор: Юлия Христова
Още една група от детска градина в Русе ще е под карантина

Още една цяла група от детска градина в Русе излиза в карантина. 22 деца от градината "Русалка 2“ остават у дома за 14 дни, след като тяхната учителка бе диагностицирана с коронавирус, съобщиха от Областния оперативен щаб.

42-годишната жена за последно е била на работа на 23 септември. Почувствала се е зле и сама си е направила на 25 септември в частна лаборатория PSR тест, който се оказал положителен. Освен децата под карантина са още двама души от персонала на градината и трима от семейството на учителката. Никой от контактните засега не е проявил симптоми. Епидемиологичното проучване по този случай продължава.

"Русалка 2“ е третото детско заведение в Русе, където се установява коронaвирус. Под домашна изолация са групи от детската градина "Звездица 2“ и Ясла № 15. Детегледачка от яслата е хоспитализирана в Белодробната болница в града.

В детската градина "Мечо Пух“ в град Сливо поле, Русенско всички заразени с Ковид-19 са излекувани. Под карантина е само една от учителките, пише "Монитор".

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК