В кой ден от седмицата се случват най-много пътни произшествия?

Със сигурност една от причините е умората

27.09.2020 | 07:45 Редактор: Юлия Христова
В кой ден от седмицата се случват най-много пътни произшествия?

Най-много тежки пътни инциденти в България настъпват в конкретен ден от седмицата. Това показва анализът на пътния травматизъм за последните 10 години. Данните бяха съобщени от заместник-председателя на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева.

"Всяка година по над 1 000 инцидента със загинали и ранени настъпват в последния работен ден от седмицата - петък. Същевременно най-безопасният ден за пътуване според статистиката е неделя“, каза Анжелина Тотева.

Тя допълни, че има много причини за това, но със сигурност сред тях са умората и скоростта, защото хората често предприемат пътувания в петък, след края на работния ден и бързат да стигнат до мястото, което са избрали за своята почивка, предава БГНЕС.

В неделя обикновено движението по междуградските пътища и магистрали също е интензивно, но инцидентите са съществено по-малко.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ако работната седмица свършваше в четвъртък, това щеше да е най-опаснията ден за пътуване. Нормално. Сигнализирай за неуместен коментар