Държавният глава не обмисля създаването на свой политически проект

Радев заяви, че  все повече граждани припознават президента като фактор за реална промяна

26.09.2020 | 13:33 Редактор: Юлия Христова
Държавният глава не обмисля създаването на свой политически проект

Нов коментар на президента Румен Радев за напрежението между институциите. Държавният глава не обмисля свой политически проект.

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.

"България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско", каза Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите. Държавният глава заяви подкрепа за подписката и посочи, че дейността на народните представители е посветена на хората, така че гражданите трябва да знаят точно какво вършат депутатите.

"Отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийният интерес, и ще продължавам да го правя", заяви президентът в отговор на въпрос дали ще създаде свой политически проект. Румен Радев заяви, че  все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната и изразяват подкрепа на позициите му, информират от президентството.

По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. "Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява“, посочи Румен Радев.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК