Александър Симов: 2 години беше внушавано, че БСП се разпада

Според депутата от левицата целта била партията да се удави във вътрешни проблеми

24.09.2020 | 21:39 Редактор: Георги Камарашев

"Срещу БСП от 2 години насам се води медийна атака, даже я наричам спецоперация. Целта беше партията да не развие своя потенциал и да се удави във вътрешните си проблеми. Беше внушавано 2 години, че партията се разпада. Наративът беше, че от нея не остава нищо. Сега започва втори кръг от тази спецоперация - да се сложат разделителни линии между БСП и президента", заяви депутатът от левицата Александър Симов в ефира на "Денят ON AIR".

Социалистът коментира мястото на опозицията в политическата игра. По думите му номинацията на Румен Радев през 2016 г. е била правилна, защото партията издигнала човек с характер и собствени позиции.

"ГЕРБ и управляващите в момента имат интерес опозицията да няма база за диалог. Политиката не е семейно дело. Тя е работа, при която трябва да се изработи обща цел, да се намери това, което обединява всички партии, които искат статуквото да се промени. Няма разделение между БСП и президента, но е нормално всички позиции да не ни се покриват", обясни още депутатът от левицата пред Bulgaria ON AIR.

Според него има глобална тенденция партийните лидери да се ориентират към президентската институция, но това не се разбирало у нас.

"Логиката показва следното - по света партийните лидери се борят да станат президенти. Само у нас се занимаваме с идеята ще стане ли президентът партиен лидер. Това не е нормално. Примерът на Първанов, на Петър Стоянов е много красноречив за това защо не трябва да се тръгва в баналната ежедневна политика. Първанов си направи партия и се прикачи към ГЕРБ. Той говори неверни неща, които не му правят чест", изтъкна социалистът.

Той изтъкна, че единствената роля на БСП в сегашния парламент е да осигури честност на изборите.

"Ние от БСП обявихме, че този парламент е абсолютно безсмислен. Единственото реално действие, което управляващите могат да предприемат, е да си подадат оставката. Този кабинет унищожи идеята за изцяло машинен вот, оставяйки си възможността за обичайните схеми за купуване на гласове да работят. Ние сме длъжни да осигурим честно гласуване, защото ако отидем на избори и пак се гласува по старите схеми, нищо няма да се промени", допълни Симов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК