Снимка на обяд в столично училище разгневи родители

Според тях децата им получават храна, чието количество и качество не отговарят на цената, която плащат

24.09.2020 | 19:56 Редактор: Георги Камарашев

Снимка на обяд в столично училище разбунтува социалните мрежи. Според родителите децата им получават храна, чието количество и качество не отговарят на цената, която плащат. 

Двете деца на Милена учат в столичното 126 ОУ. Снимка на обяда на двете деца предизвиква вълна от недоволство сред родителите. 

"Смятам, че качеството на храната е изключително ниско, количеството също е изключително малко. За голяма порция 4,50, както коментирах във Facebook, наистина не си заслужава", разказа Милена Манолова.

Фирмата, осигуряваща храната в училището, е избрана чрез публичен конкурс. Документите ѝ са изрядни, но според кмета на района е задължително да се следи как изпълнява задълженията си на практика. 

"Няма съществено отклонение в грамажа на храната, но по отношение на качество, начин на сервиране, на доставка и на разнасяне по стаите, органите издават предписания, така че да постигнем едно максимално съотношение между сигурност, експедитивност и безопасност на всички участници в процедурата", обясни кметът на "Триадица". 

След оплакванията на родителите е била извършена проверка. 

"Бях човекът, който изрази мнение, че не иска да работи с тази фирма. Предишната фирма работеше добре и хората бяха доволни, децата бяха доволни, както и родителите им. Никога не сме имали проблеми. Няма да позволя някой да си прави експерименти със здравето на децата", каза директорът Росен Димитров.

Родителите настояват да се върне предишната фирма за кетъринг, подписка тя бъде запазена е инициирана и от ръководството на училището, но въпреки това тя е била сменена. Фирмата изпълнител поема ангажимента да ремонтира стола, а дотогава храната се раздава по класните стаи.

"Осъществява се храненето в това училище с опаковки, с кетъринг от 3 дена. Днес е третият ден. В своя защита по въпроса със снимката, мога да кажа, че този снимков материал не доказва нищо за грамажа на порцията, защото кутиите, в които беше сипано, бяха доставени във фирмата с размер 750 гр.", заяви от своя страна Силвия Симеонова от кетъринг фирмата.

При нередности родителите могат да подават сигнали по официалните канали на общината.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Безобразие...какво е това вече един път ядено? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Така снимано, изобщо не личи какво, що... Сигнализирай за неуместен коментар