Борисов: България реагира най-адекватно на икономическата заплаха от Ковид-19

Според премиера по схемата 60/40 над 300 хил. работни места са били запазени

24.09.2020 | 11:01 Редактор: Виктория Гетова
Борисов: България реагира най-адекватно на икономическата заплаха от Ковид-19

"България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от Ковид пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора". Това написа във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Борисов изтъква, че по схемата 60/40 над 300 хил. работни места са били запазени.

"Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично", посочва премиерът.

По думите му паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори "Транспорт", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм" се трансформира мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв, предава "Монитор".

Борисов припомня, че малките и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв.

"Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво - 7,5%. Световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят. Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме", завършва министър-председателят.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
ммм
преди 3 години
Този вече едва ли казва нещо вярно освен името си ! Никой не го слуша никой не му вярва което не му пречи да си продължава монолозите в джипката за да може Севда ТВ да му записва тъпите вицове .... На народа е омръзнал до втръсване , не знам той как се търпи сам да си слуша алабализмите.... Все едно сме надминали японското чудо и вече сме се изстреляли на първите места по важните показатели....Няма ли кой да ни оттърве от тая напаст ? Нито генерали има, нито офицери, то Служби има за Дог Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
А стажът, нещо да каже по въпроса? Сигнализирай за неуместен коментар