Велико народно въстание 3: Стигна се до ескалация на напрежението

Полицейският кордон не допусна жена, желаеща да се присъедини към протестиращите

22.09.2020 | 22:03 Редактор: Георги Камарашев

76-и ден на протести с искане за оставки. Площад "Независимост" е изпълнен с граждани, които искат министър-председателят и главният прокурор да се оттеглят.

Този път обаче т. нар. Велико народно въстание 3 започна в 17:00 ч. Протестиращите се събраха пред Президентството в пространството на "Дондуков" 2. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. 

Полицаи с каски и щитове се подредиха около парламента на площад "Народно събрание", където шествието на демонстрантите се спря, след като направи преход от площад "Независимост" до Орлов мост.

На ъгъла на сградата на БАН гражданите бяха спрени от полиция, когато се опитаха да завият на дясно към катедралния храм "Св. Александър Невски". 

Преди минути се стигна до остър език между част от протестиращите и полицаите. Причината беше това, че една жена искаше да се присъедини към протестиращите, но полицейският кордон не я допусна. В района на улица "Раковска" избухна и една бомба.

Част от демонстрантите се опитват да пробият полицейския кордон, към момента без успех. Друга част от тях се качиха на паметника на "Цар Освободител" и разпънаха транспаранти върху него.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Човек да не смее да мине през центъра Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Xae12
преди 3 години
Така нареченото напрежение беше инсценирано! Бойко подава оставка притиснат от Ердоган! България ще се усуче и няма да гласува за санкции против Турция! Бойко не случайно атакува ДПС и ходи до Турция толкова често! Ердоган почва неосманиския план! Сигнализирай за неуместен коментар