Двама ученици в Русенско са диагностицирани с Ковид-19

Те са под домашна карантина, тъй като оплакванията им не са сериозни

22.09.2020 | 19:09 Редактор: Георги Камарашев
Двама ученици в Русенско са диагностицирани с Ковид-19

Двама ученици в Русенско са диагностицирани с коронавирус. Момчетата са на 14 и 16 години. И двамата са под домашна карантина, тъй като оплакванията им не са сериозни.

14-годишното момче е с болки в гърлото и повишена температура, като симптомите са се появили на 19 септември. Последно е бил на училище ден преди това. До момента са установени 22 контактни лица момчето, които са поставени под домашна карантина.

Другото момче, което е на 16 години е без оплаквания. До този момент той не е посещавал училището. А изследването с PCR тест се е наложило, след като се е върнал от Германия. Установените до момента негови контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни.

Още двама ученици от езиковата гимназия в Стара Загора са заразени с Ковид-19. Едното момче е в XI клас, класът който беше поставен под 14-дневна карантина на 16 септември, заради друг случай на заразен ученик. Второто момче е в X клас. Паралелката също е под 14-дневна карантина.

Първокурсничка в Медицинския колеж е заразена с коронавирус и групата, в която учи също се поставя под карантина. Паралелка от Езиковата гимназия в Силистра също е под карантина. 19 ученици ще се обучават от разстояние в електронна среда. Новите случаи са 151 при направени почти 3 хиляди теста. Четирима души са починали, излекуваните са 147 . В момента в болници са 714 пациенти, 33-има - в интензивни отделения.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК