10 нови случая на Ковид-19 в детска градина в Монтана

Първият такъв бе регистриран през миналата седмица

22.09.2020 | 17:15 Редактор: Георги Камарашев
10 нови случая на Ковид-19 в детска градина в Монтана

10 станаха положителните проби с Ковид-19 в детска градина №6 "Слънце" в Монтана. Засега детското заведение ще продължи да работи.

Седем учителки, една служителка и две деца в детската градина са с коронавирус. Първият случай на дете бе регистриран през миналата седмица, заяви директорът на РЗИ-Монтана д-р Елена Борисова.

"Потвърдена е Ковид-19 инфекция. Две деца и осем от персонала на детска градина номер шест "Слънце". На новорегистрираните потвърдени лица в детската градина са установени 54 контактни, които са поставени под 14-дневна домашна карантина. Трайна дезинфекция е извършена на детската градина и тя ще продължи да работи", увери тя.

Кметът на Монтана Златко Живков от своя страна каза, че са предприети всички необходими мерки за ограничаване разпространението на заразата.

След като излязат резултатите от взетите проби днес ще се реши дали да бъде затворена детската градина в Монтана. Към момента 43 лица са с активна коронавирусна инфекция в област Монтана, допълни доктор Борисова. 17 са в болница, 128 са под домашна карантина, 90 пациенти са излекувани, предаде БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК