Как българските политици честитиха Независимостта

Каракачанов предложи да е посредник в диалога между институциите

22.09.2020 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

С поглед назад във времето и поука как благодарение на обединението на различните политически сили преди 112 години страната ни е обявила своята Независимост, днес президентът и управляващите опитаха да възстановят изгубения диалог. И днес, обаче, не липсваха и политически послания. 

В опит да бъде възстановен диалогът между институциите министърът на отбраната Красимир Каракачанов дори обяви, че е готов да се оттегли от своя пост.

По вече установена традиция премиерът честити празника в социалните мрежи и призова за обединение.

"През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват", написа премиерът.

А вицепремиерът Красимир Каракачанов предложи да е посредник в диалога между институциите. 

"Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия", категоричен е Каракачанов.

За да има диалог между Дондуков 1 и Дондуков 2, трябвало да има здрава основа, обяви държавният глава Румен Радев, който за празника беше в ямболското село Бояджик.

"За да има диалог, той трябва да стъпи на здрави основи и да стане ясна истината за чекмеджетата", заяви държавният глава.

В социалните мрежи своето обръщение за празника направи и председателят на парламента Цвета Караянчева.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Честит Празник на всички Българи! Българи специално е с главна буква! Сигнализирай за неуместен коментар