Жители на "Младост" недоволни заради затворения булевард за автосъстезанията

За феновете обаче надпреварата донесе много положителни емоции

20.09.2020 | 18:38 Редактор: Ивет Арабова

Затруднено е движението на Околовръстното в района на квартал "Младост". Образувала се е колона от автомобили. Още в 8 сутринта затвориха за движение булевард "Александър Малинов" в участъка от Околовръстния път до Бизнеспарка заради двете състезания, които се провеждат тук. За феновете – надпреварата донесе много емоции. Хиляди хора се събраха, за да наблюдават ралито и да се порадват на състезателните автомобили. Жителите на квартала обаче не останаха доволни от организацията на събитието. Според тях не е удачно да се затваря ключов булевард, а задръстване се образува и по Околовръстния път на София. 

Високи скорости, силен шум и мирис на изгорели гуми - столичният бул. "Aлександър Mалинов" се превърна в писта за две автомобилни състезания. Хиляди любители на високите скорости дойдоха, за да проследят голямото автомобилно състезание "Писта София“. Общо 45 пилоти застанаха на стартовата решетка. Всички те се вълнуваха много, защото състезанието не бе провеждано от дълги години. Един от тях е 18-кратният шампион по автмомобилно състезаване Илия Царски. 

"Автомобилите са много добри. Те са много динамични, ускорението става от 0 до 100 само за 2 секунди. Те са атракция за посетителите, дошли да гледат добри автомобили и пилоти на тази писта в София", каза Царски.

Част от булевард "Александър Малинов", както и южното локално пътно платно на Околовръстния път бяха затворени за движение през целия ден. Общата дължина на трасето е 2,3 километра. Това доведе до задръствания в района. Любомира Петева живее там. Заради шума от състезателните автомобили е била принудена да отиде другаде заедно с бебето си. 

"Трябва да направиш един кръг из квартала. Друг проблем е безразборното влизане на хора от публиката във блока, качваха се на покрива, викахме и полиция", обясни Любомира.

Успоредно с "Писта София" се проведе и финалът на инициативата "Млад шофьор". В надпреварата участваха 20-е най добри водачи на България на възраст между 18 и 26 г. По този повод МВР оповести статистика, според която войната по пътищата у нас е взела 156 жертви от началото на годината досега. От тях 21 - млади водачи. Основната цел на събитието бе толерантността и сигурността на пътя, а мотото - "Животът е с предимство".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК