Бензин в кръвта: 3 000 мотористи апелираха за повече толерантност на пътя

Ескортирани от полиция, те потеглиха от резиденция "Бояна" и стигнаха до Божурище

20.09.2020 | 19:20 Редактор: Ивет Арабова

Над 3000 мотористи се включиха в масово нощно каране под надслов "Толерантност на пътя“. Водачите потеглиха от резиденция "Бояна" в късните часове в събота и стигнаха до Божурище, ескортирани от полицейски служители. Целта на инициативата е да бъдат почетени всички загинали мотористи на пътя. 

Любов към бензина, страст към екстремното и привличането с возилото – това предизвиква шофьора да сложи каската и да запали мотора си. Отвъд адреналина, това, което води тези момчета и момичета на пътя в събота вечер, е и каузата.  "Каузата е да зачетем всички наши загинали братя и сестри в различни ПТП-та и инциденти и да покажем, че и нас ни има на пътя", каза Николай Богданов от "Софийски мотористи".

На пътя те се качват с бензин в кръвта...заради кръвта в бензина. "Всеки ден има публикации, че някой обратен завой е направен, че има паднал колега. Основната причина е, че доста и мотоциклитести, и автомобилисти, не спазват стриктно законите на нашата държава", смята Богданов.

"Причината най-вече е невнимание. Най-сериозно впечатление ми прави, че хората се гримират, гледат си телефоните – това е съвременен бич. Това нещо губи концентрацията. Оттам нататък извършва маневра, без да е погледнал и само е нужно да закачи моториста и стават фатални неща", добави Мартин Райчев.

И така Мартин и Николай участват в масовото нощно каране за пета година заедно със своите колеги, вярвайки, че ще дойде време, когато различните возила на пътя няма да противопоставят водачите едни срещу други. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Ненавиждам ви всички
преди 3 години
Преди да се съберете горе на Бояна подлудихте града с гадните си кресливи моторчета. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
вярно е!кифлите се гримират ,всички говорят по телефона,а в същото време подробно да гомотористите карат в насрещното,щото бързат.а сега-кой е кривия?мога и по-подробно да го кажа,ама вие ще ме разберете ,какво искам да кажа. Сигнализирай за неуместен коментар