Очаква ни облачно и ветровито време, новата седмица идва с повече слънце

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса

20.09.2020 | 09:33 Редактор: Ивет Арабова
Очаква ни облачно и ветровито време, новата седмица идва с повече слънце

Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, по Черноморието - 15°-18°. Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна ниска облачност ще има преди обяд над източните райони, но около обяд бързо ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава "Фокус".

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която след обяд ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 22°-24°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Вятърът ще остане слаб, по морския бряг до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните - между 23° и 28°. В сряда вятърът ще смени посоката си от юг-югозапад. Над Западна България ще има по-значителни увеличения на облачността, не са изключени и изолирани слаби превалявания.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Супееер
преди 3 години