Ден 73: Юристи разпънаха 3 нови шатри и 2 палатки пред президентството

Те ще дават консултациите на граждани по правни въпроси

19.09.2020 | 19:10 Редактор: Ивет Арабова

73 ден на протести в страната. По традиция недоволните се отправиха на шествие от Триъгълника на властта до Орлов мост. Множеството скандира "Оставка". Обстановката все пак е спокойна, до напрежение не се е стигало. Малко по-рано върху протестиращите хвърляха яйца по фасадата на Народното събрание, а след това на сградата бяха прожектирани кадри от интервюта на премиера Бойко Борисов. Също така бяха прожектирани кадри и снимки, за които неформалните лидери на протеста от Отровното трио заявиха, че са от дом номер 5 в "Бояна". Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. "Цар Освободител".

От днес има 3 нови шатри и 2 палатки пред президентството. Те са разпънати от екип юристи, които ще дават консултации на гражданите относно правни въпроси. Те се надяват да им бъдат подавани и сигнали за корупция. Ако съберат повече, ще сезират съответните институции. 

Снощи протестиращи влязоха в спор с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев относно съществуването на Ковид-19 и защо е решил да предложи увеличаване на извънредната епидемична обстановка с още 2 месеца. Протестиращите не искаха да пуснат доц. Кунчев, но след намесата на полицията, той потегли с колата си. 

Снимка: Александра Иванова (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК