Шофьори се оплакаха от лоши хигиенни условия край "Дунав мост" при Русе

Кметът на града иска повече средства от АПИ, за да създаде по-добри условия

20.09.2020 | 14:27 Редактор: Ивет Арабова

Лоши хигиенни условия край границата ни с Румъния при Русе. От това се оплакват шофьори, на които им се налага да чакат с часове, за да преминат. Общинската администрация в града път иска държавата да отпусне допълнителни средства за справяне с проблема.

Владимир вози лекарства в хладилно ремарке към Русия. Днес тръгва от безмитна зона в Русе. За да стигне до граничния пункт обаче, чака вече 2 часа и 45 минути. "Ако сега искам да отида до тоалетна, идея нямам къде трябва да отида, никакви условия, пълна мизерия. Опашката сигурно е стигнала вече до КТМ. Да вземат някакви мерки, да направят някакъв паркинг, ако трябва, поне като ще се чака, да спра да изчакам", споделя Владимир.

През граничен пункт "Дунав мост" средно преминават около 1200 тежкотоварни автомобила ежедневно. За да създаде по-добри условия, кметът на Русе Пенчо Милков иска от Агенция "Пътна инфраструктура" повече средства. 

"Ако опашките от ТИР-ове продължават, ще издам заповед камиони на територията на Русе да не чакат. Да чакат, където искат, по държавните пътища. Имам право да огранича всякакви автомобили. Искам повече средства от АПИ за поддръжката на техните участъци републикански", обясни Пенчо Милков.

От АПИ съобщиха за екипа ни, че тези проблеми ще бъдат обсъдени на предстояща среща с ръководството на общината в Русе.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК