"Индипендънт": Заради Беларус медиите неглижират протестите в България

Това пише Борзу Дарагахи в британския вестник

18.09.2020 | 10:07 Редактор: Георги Камарашев

Близо 70 дни улиците на българските градове са пълни с протестиращи, които се противопоставят на бруталността на силите за сигурност и корупцията на олигарсите. Това пише Борзу Дарагахи в британския вестник "Индипендънт".

"България е разтърсвана от много бурни антиправителствени протести, за които чуждестранните медии почти никога не съобщават, тъй като цялото внимание на световната общност е приковано към драмата, разиграна в имението на Александър Лукашенко, наречено Беларус", се посочва още в англоезичния коментар.

В понеделник протестиращите се събраха на столичния площад "Независимост" пред сградата на президентството за 68-ма поредна вечер. "Това е много разнообразна група хора", смята журналистът.

Както и в Беларус, жените в България играят видна роля в протестите, като ги водят и действат като "гласа на хората" за пресата.

"Наблюдава се дълбоко разделение в редиците на българския елит и воюващите фракции размахват административния си ресурс като тояга, използвайки го срещу конкуренти", пише още тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Виденлиев
преди 3 години
Абе полезни *** както ви е нарекъл Ленин защо гледате към руския пуч в България а не виждате Навални в любимата ви Русия!Отврат за пари както Северен поток 2. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Леле какъв финасов ресурс е впрегнат за да убеди света че българите искат да си бутат правителството!!! Нищо добро не ни чака очевидно защото срещу държавата се води тежка хибридна война и ако я загуби всички ще плащаме последиците... Сигнализирай за неуместен коментар