11 медици от Спешния център в Пазарджик имат Ковид-19

Заразата тръгнала от фелдшер, който в момента е на апаратно дишане

14.08.2020 | 11:15 Редактор: Георги Камарашев
11 медици от Спешния център в Пазарджик имат Ковид-19

11 медици от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик имат Ковид-19. Заразата тръгнала от фелдшер, който в момента е на апаратно дишане. Останалите са в добро състояние, но под домашна карантина, което оголва звеното.

Въпреки това Центърът ще продължи да работи денонощно. Въвежда се всекидневен мониторинг върху ползването на защитните средства. Има организация за командироване на лекари от 9-те спешни центъра в областта.

Директорът на Многопрофилната болница в Пазарджик д-р Красимир Темнилов отхвърли обвиненията, че медици заразяват пациенти на здравното заведение с коронавирус, информира БНР.

"Начинът на приемане на пациенти чрез спешно отделение e - които идват с линейки, се приeмат в спешно отделение, прави се триаж по определeни протоколи", подчерта Темнилов.

До излизане на резултатите съмнителните случаи се отделят в съответните отделения в единични стаи до излизане на резултатите от PCR тестоветe.

Ако има усложнения и се налага апаратно дишане, пациентът се настанява на втория етаж над инфекциозно отделение, където е Ковид-19 секторът. Медиците с коронавирус са под домашна карантина, те се чувстват добре, с изключение на фелдшера.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години