Валежите спират, през уикенда ни чака горещо време

По Черноморието преди обед ще има разкъсана облачност

13.08.2020 | 07:17 Редактор: Ивет Арабова

Валежите постепенно ще спират и облаците ще се разкъсват. Преди обед ще има разкъсани облаци над източните райони с превалявания над Добруджа и по Северното Черноморско крайбрежие, а на запад ще има слънце. 

Минималните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса. Следобед ще се развиват купести облаци и в западните райони и над Стара планина ще превали. Валежите бързо ще спират и облачността бързо ще намалява.Вятърът ще бъде от североизток слаб със скорости до 5 м/с.Максималните температури ще да от 29 до 33 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александина Янкова.

По Черноморието преди обед ще има разкъсани облаци с превалявания на север от Варна. Следобед и през нощта ще има разкъсани облаци. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 27 градуса по северното крайбрежие до 28 градуса по южното.

В петък ни очаква повече слънце и отново високи температури. В западните райони ще превали. В събота и в неделя ще бъде горещо с разхлаждащи валежи над планините от Западна България. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК