Спад от 83% на чартърите в Бургас и 80% във Варна

Данните станаха ясни след среща на министъра на туризма с изпълнителния директор на "България Ер"

12.08.2020 | 17:03 Редактор: Георги Камарашев
Спад от 83% на чартърите в Бургас и 80% във Варна

На летище Бургас спадът на чартърите за летен сезон 2020 г. е 83%, а на летище Варна 80%. Това са последните данни, стана ясно на среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с изпълнителния директор на "България Ер" Христо Тодоров и търговския директор на компанията Мария Стоянова, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Те са разговаряли за правителствената програма за спонсориране на компании, извършващи туристически чартъри до България с 35 евро за всяка седалка. Мярката е разчетена за 400 хил. туристи за следващите две години и е на обща стойност 55 млн. лв.

Министърът на туризма е подчертала също, че във всички хотели и заведения се спазват стриктно санитарно-хигиенните изисквания против вируса и изказа увереност, че това се прави и от летателните екипи. Христо Тодоров от своя страна гарантира, че от екипажите се вземат всички необходими мерки за дезинфекция и дистанция по време на полетите.

Изпълнителният директор приветства мярката за спонсориране на туристическите чартъри, което ще облекчи с близо 20% себестойността на услугата за европейските линии. 

Снимка: Пресцентър на Министерството на туризма

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК