Протестиращи в Благоевград съхраняват транспaранти в сградата на общината

От ГЕРБ съзряха коалиция с кмета, организаторите отричат да има нарушение

11.08.2020 | 20:22 Редактор: Виктория Гетова

Протестиращи в Благоевград съхраняват агитационните си материали - знамена, транспаранти в сградата на общината. От местната структура на ГЕРБ съзряха коалиция с кмета. Организаторите обаче твърдят, че няма нищо нередно.

Във видео на един от членовете на местната структура на ГЕРБ в Благоевград се вижда как протестиращи в града прибират агитационните си материали в общинската сграда.

"Няколко вечери подред, знамена, транспаранти, озвучаване на тези протести се прибират в общината, като човек, явно служител на общинска администрация отваря вратата на общинския съветник Калоян Ханджийски, съответно да използва общината като склад. За мен не е ок, независимо кой, било то общински съветник, било то обикновен гражданин, да използва сградата на общинска администрация по този начин", коментира Александър Петков от ГЕРБ Благоевград.

Калоян Ханджийски е общински съветник от "Демократична България" и е сред активните участници в протестите. "На един от дъждовете понеже нямаше къде да приберем колоната, почукахме на охраната. Част от колегите, в последствие доколкото разбирам са си позволили още един, два пъти да приберат вътре въпросната колонка", обяснява за случилото се Калоян Хаджийски.

Според него не е направено нищо нередно, тъй като общината е обществена сграда и функцията й е да служи на гражданите.

От Община Благоевград не са издавали разрешение за складиране на агитационните материали в сградата.

"Това, което знам, че просто когато валя дъжда, стана за една вечер да не се развали техниката и това е. Аз поне не знам, като се върне кметът може да го попитате", каза зам. кметът на Община Благоевград Ясен Попвасилев.

Протестите в Благоевград продължават вече повече от месец.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК