Борисов: Решението е взето, до дни ще го обявя

Според премиера на протеста има справедливи искания, които той чува

11.08.2020 | 16:12 Редактор: Ивет Арабова

До два-три дни премиерът Борисов ще обяви свои решения, с които смята, че ще успокои хората. Това обяви самият той, докато инспектираше строителството на пътищата в страната. Преди дни с пост във Facebook министър-председателят отново загатна, че скоро ще вземе важни решения.

"Години наред ме анализират, през последния месец непрестанно слушам какво трябва да направя и какво съм мислел да направя. Знам какво ще направя, решението е взето! До дни ще го обявя. Време е за решения!", добави Борисов.

В неделя премиерът публикува във Facebook снимка с внуците си, придружена със загадъчен текст - време е за решения. Мнозина откриха в думите намек за оставка. Днес обаче Борисов даде да се разбере, че най-вероятно няма подобни намерения. Освен че отправи поредното мистериозно послание, Борисов коментира натрупалото се обществено недоволство и протестите. 

По време на обиколката по строящата се магистрала "Европа" към Драгоман премиерът анализира и диалога между бившия правосъден министър Христо Иванов и бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, в който се споменава името на свързвания с групировката СИК бизнесмен Младен Михалев-Маджо. 

"Никога не съм следвал максимата: "Бий, за да те уважават“, а "Уважавай, за да не те бият“! Има справедливи искания на протеста и ги чувам, те се открояват силно. Отново се обръщам към българите по кръстовищата: не очаквайте агресия от полицията или да отстранят палатките. Тези кръстовища, градът, държавата не са за Бойко Борисов. Те са на всеки данъкоплатец. Не пречите на мен, а на своите съграждани. Изборите ще дойдат и всеки ще получи това, което си е заслужил.  Гузните физиономии на опонентите ми издават всичко. Затова се и сменят по 6 версии на ден. Двуличието отново ще блесне със страшна сила", написа още премиерът.

"Да, сигурно физиономията ми, когато ми скрояват някакъв номер, когато се държа човешки с някой свидетел и се опитам да го предпазя от ефир да не говори неща и това е опит да ми се пришие Маджо. Да, сигурно физиономията ми е била кисела", коментира Христо Иванов.

От БСП в петък поискаха премиерът да бъде изслушан в парламента след сблъсъците на конференцията на ГЕРБ. Засега решение на председателя Цвета Караянчева за събиране на депутатите няма, но най-вероятно това ще стане в четвъртък, защото по Конституция тя има седем дни, за да насрочи извънредно заседание.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 3
Николай
преди 3 години
Моят живот минава при "управление" на Борисов. И съм нещастен,защото съм българин,гражданин на държава с най отрицателен прираст на населението в света, с най ниски заплати в ЕС, най ниски пенсии,най лошо здравеопазване,най ниска продължителност на живота, с най висока степен на корупция,на липса на свобода на медиите,.....Ето защо считам,че Борисов е враг на естественото ни желание да живеем по добре,по дълго и щастливо. И не ми казвайте,че сред седем милиона българи,няма по достоен от Борисов Сигнализирай за неуместен коментар