Съседски сигнали от Helpbook: Незаконно барбекю, опасен балкон

Подайте сигнал в онлайн платформата при проблем

11.08.2020 | 15:08 Редактор: Анисия Иванова
Съседски сигнали от Helpbook: Незаконно барбекю, опасен балкон

Според нормативните уредби искането на разрешение от Общината за строеж на навес, беседка и барбекю е отпаднало от Закона за устройство на територията, но има определени условия за изграждането на постройки. Те не трябва да са в близост до оградата на съседа, да не надвишават 2.5 метра и трябва да се поиска съгласието му.

Това обаче не се случило според наш възмутен потребител, изпратил сигнал в платформата на Helpbook.info за незаконно построено барбекю.

Между съседни имоти недобросъвестен собственик построил скара, която постепенно надграждал и вече е с внушителни размери. В барбекюто се горели всякакви отпадъци, повечето от които предизвикват отровен дим, според автора на сигнала, който е с малко дете и се опасява за здравето му. Проветряване и простиране на дрехи е невъзможно. Молбата е ДНСК да извърши проверка и да издаде предписания за спиране на тормоза.

Получихме информация за опасна конструкция на тераса в частен имот: "Балконът е остъклен, като отгоре е покрит с листа ламарина, които са почти откъснати и при силен вятър се развяват. Всеки момент те могат да бъдат откъснати от вятъра и тъй като са големи и тежки могат много сериозно да наранят или даже да убият човек. Моля да предприемете действия спрямо собствениците на апартамента“, пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК