Слънчев старт на деня, но следобяд - облаци и дъжд

В събота и в неделя ще бъде горещо

11.08.2020 | 07:15 Редактор: Искра Ангелова

Денят започва със слънчево време. Минималните температури са от 16 до 21 градуса. Около обед ще се развиват купести облаци и в северозападните райони и поречието на Дунав ще превали. Максималните температури - от 29 до 34 градуса. 

Температурите по морския бряг ще бъдат до 29,30 градуса. По  Черноморието времето остава слънчево. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26-27 градуса по северното крайбрежие до 27,28 градуса по южното. Вълнението - умерено, с тенденция да отслабва, по-силно по южното крайбрежие. С отслабването на вълнението през следващите дни има условия за поява на мъртво вълнение. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще се развива мощна облачност, значителна следобед с превалявания над Западна Стара планина. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 13-14 градуса, а на 1500 м до 18-19. 

В сряда и в четвъртък ще премине нова облачна вълна, с валежи главно в западните и централни райони. В четвъртък валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. В петък ще има повече слънце и отново високи температури, а в западните райони ще превали. В събота и в неделя ще бъде горещо с разхлаждащи валежи над планините от Западна България.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
В синоптика пише дъжд през уикенда Сигнализирай за неуместен коментар