Борисов: Всеки може да иска оставки, аз искам тази на Радев

Петиция в интернет за отстраняването на президента събра хиляди подписи

10.08.2020 | 17:34 Редактор: Ивет Арабова

И днес премиерът не отговори на въпроса на журналисти ще си подаде ли оставката, която му искат протестиращите. И контрира - всеки може да иска оставки, той иска тази на президента Радев. Коментарът си той направи на посещение в Хасковско заради борбата с пожарите. 

"И аз искам оставката на Радев. Даже на Христо Иванов не му я и исках, беше ми заместник толкова години", подчерта министър-председателят.

Борисов напомни и какъв е законовият ред за провеждането на избори. "Един може да иска оставката на Радев, трети на Борисов. Затова Конституцията в правовата държава е казала - провеждат се изборите и на базата на резултата се правят. Има ред в държавата. Трябва да спазват", отбеляза премиерът.

Ситуацията в държавата премиерът описа с пример за внуците си. "Най-добре си сверяваме нещата с децата. Те са най-чисти. Каквото и да кажа на малките, те правят обратното. Актуалната е точно такава", смята Борисов. 

Малко по-късно в интернет петиция за отстраняването на държавния глава събра хиляди подписи. Политолозите са на мнение, че е време протестът да излъчи конкретни искания. 

"Според мен вече сме във фазата, в която трябва да се излъчат отговори. Правителството предлага и разширява предложенията си за една мека промяна. На тези ще дадем, тук ще оправим", коментира политологът Татяна Буруджиева.

"Вече се чудят какво да измислят, за да останат във вниманието на публиката, за да останат в съзнанието на публиката като хора, които ще бъдат привидяни след време като основните фактори за промяната", посочи колегата ѝ Георги Киряков.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
КОМУНИСТ ЛИ!
преди 3 години
Абе тия дето подкепят КОМАНДОРЕ РАДЕФ,ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА СЕ ИЗНЕСАТ НА ИЗТОК В НЕОБЯТНАТА РУСКА ШИР. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 3 години
няма да я подава разбира се! той не правлява България, а е само с представителни функции. Тоя дето ни съсипва всеки ден, той да я подава! Сигнализирай за неуместен коментар