Без блокада пред СУ, две кръстовища остават затворени (Обзор)

Това обаче не означава край на протестите, обявиха майките на деца с увреждания

10.08.2020 | 13:45 Редактор: Ралица Братанова

В 33-тата сутрин на недоволството лагерът до Софиийския университет беше премахнат доброволно, а палатките преместени до Министерския съвет. 

Това обаче не означава край на протестите, обявиха майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят. 

"Кръстовището пред СУ го затвориха полицаите, конкретно комисар Николов, на следващата нощ ни изринаха оттук, но ние се върнахме, за да покажем, че нищо не може да ни пречупи и няма крачка назад. Днес ние освобождаваме кръстовището и се връщаме пред МС, за да чакаме добрата новина за оставката на кабинета", заяви Вера Иванова от "Системата ни убива".

Протестиращите коментираха, че очакват разговор с премиера. Днес две кръстовища остават блокирани - тези при Орлов мост и на площад "Независимост".

Във връзка с освобождаването на кръстовището на бул.“Цар Освободител и бул.“Васил Левски“ се възстановява движението по редовния маршрут по тролейбусни линии № 1,2,7.

Трите палаткови лагера оцеляха и през тази нощ, въпреки че от полицията бяха обявили готовност да премахнат възстановените барикади.

Спокойно премина и 32-рата вечер на протести в столицата. След вече традиционното хвърляне на домати и яйца по сградата на Министерския съвет шествието се отправи от Тригълника на властта до Орлов мост, а след това със запалени факли демонстрантите тръгнаха по Цариградско шосе и блокираха кръстовището до 4-и километър. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
пфф
преди 3 години
Голям конпромис са направили. Сигнализирай за неуместен коментар